Juho Pulkka vaikuttaja läheltäsi

Sosiaalinen media haltuun Iisalmi!

Kaupungit ovat ottamassa ja osin ottaneetkin sosiaalista mediaa haltuun. Joensuun kaupunki on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten rennolla otteella tavoitetaan kuntalaisia ja saadaan viesti perille. Helsingin kaupungin eri liikelaitokset tiedottavat aktiivisesti muun muassa lumenaurauksesta. Ei Iisalmi suurkaupunkien tasolle pääse – eikä pidäkään. Aktiivinen sosiaalisessa mediassa tulisi kuitenkin olla.

On Iisalmen kaupunkikin petrannut ja muun muassa kohdennetulla Facebook-mainonnalla se on kutsunut kuntalaisia mukaan strategian kehitystyöhön. Tämä ansaitsee ehdottoman kiitoksen. Kiittää tosin ei voi kaupungin näkymistä muissa sosiaalisen median alustoissa. Kaupungin Twitter-tili on ollut aktiivinen lokakuussa 2016, vaikka kaupunki mainostaa antavansa ajankohtaista tietoa tapahtumista ja työpaikoista tämän tilin kautta.

On äärimmäisen noloa, jos kaupungin virallinen viestikanava nukkuu talviunta. Aktiivisella käytöllä Iisalmi nostaisi profiiliaan ja avaisi aidosti yhden keskustelukanavan kaupungin ja kuntalaisten välille.

 

* Teksti on julkaistu Iisalmen Sanomissa 15.2.2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Missä on luvattu antaa tietoa "vitterin" kautta. Onko siellä unohtunut virkamies, joka hoitaa asian nimittämättä(Iisalmi) Varmaan sinänsä tärkeä asia ainakin nuoremmalle väestölle; twitter. Mutta kun itse asuu täällä Siilinjärvellä, maaseutukunnassa. On vielä sitä vanhempaa ikäpolvea. Paikallislehtikin voi olla, puolueettomana, hyvä kanava seurata asioita.

Yksi asia on tärkeä. Nuoria ihmisiä pitäisi saada aktivoitua yhteisten asioitten hoitoon muutoinkin, kuin näiden kanavien kautta.
Suora, tiukka, kyseenalaistava yms. keskustelu kasvokkain.
Eikä mitenkään ns. Asukasdemoktratian kautta; jos joku liikuntapaikka on loppumassa jostain.
Järjestetään keskustelutilaisuus: tulee kaupungin edustajat ja yleisö.
Tässä mennään monasti harhaan,yleisö uskoo, että tässä päätetään jostain...
Vitterit ja vasepookit yms. Ovat hyviä kanavia keskustelulle. Mutta. Esim.
Ehdotetaan, että perustetaan jonnekkin luistinrata talkootyönä. Ensin lähiseudun asukkaat moittivat, tulee melua. Seuraavaksi joku valittaa, että meni hyvä koirien ulkoilupaikka, aukio. Ennen voivat koiratkin temmeltää vapaasti isolla alueella, lähellä asuntoa!
Koiran ulosteet keväällä, kohta se taas alkaa, yleisönosastoissa, varma kevään merkki.
Olemme Kepuleita, molemmat. Minä olen jo lähes kaatuva tuleva honka. Sinä vielä puuna kasvat, oksat antavat suojaa muillekkin. Vahvat juuret suojaavat kaatumiselta, ainakin talven myrskyissä. Maa jäätyy, routa suojaa ja vahvistaa maaperää.....
Mutta vahvistavatko demoktratiaa, nämä uudet kanavat. Tässä on mahdollisuus,,, sekoittavat ja vääristävät tätä suomalaistakin demoktratiaa.
Jokainen "määkii", sitä nyt mitä sattuu, näppäimille tulemaan.
Meillä on demokratia, yksi ääni. Sillä valitaan sopivin tai ainakin melkein... Osallistumiseen yhteiskunnan toimintaan pitäisi löytää keinoja, myös nuorten osalta. Tuleva honka ei tiedä......

Ps. Tytär; Heidi on valtuustossa Siilinjärvellä, valittiin 24 v. (ehdokkuus vanhemmille, yllätys 2012, Vielä Kepuli). Luopuu; syy asioitten, junnaaminen....... Että silleen, nuorista.

Käyttäjän Pulkka kuva
Juho Pulkka

Kaupungin internet-sivuilla on yhteystiedoissa linkki Twitteriin, missä lukee tämä olevan kaupungin virallinen tiedotuskanava. Tästä oletan, että täältä saisi tietoa ja täällä voisi "piipittää" puolin ja toisin. Uskon vahvasti, että tili on unohtunut tätä hallinnoivalta virkamieheltä.

Niin, kuinka saada ihmiset osallistumaan ja ennen kaikkia nuoria osallistumaan? Tähän jos viisasten kiven löytäisi, niin moni ongelma ratkeaisi. Uskon itse, että mitä enemmän asioista voi käydä keskustelua, olkoon areena lopulta mikä hyvänsä, myös nuoretkin kiinnostuvat. Kunhan käydään keskustelua asioista, jotka nuoria aidosti kiinnostaa.

Toimituksen poiminnat