Juho Pulkka vaikuttaja läheltäsi

Aikamiehet vastaan nuoriso?

Iisalmessa elettiin keväällä kiekkoihmettä, kun IPK nousi Mestikseen. Kaikkinensa nousu on hieno asia ja toivottavasti saamme elää hienoja hetkiä remontoidussa hallissa syksystä alkaen.

Talouskurimuksessa kaupunki katsoi tulevaan ja investoi parisataatuhatta jäähalliin. Luonnollisesti tämä raha on pois jostain muualta, mutta minkäs teet. Olisihan se ollut noloa, mikäli IPK:n Mestis-paikka olisi jäänyt hallista kiinni. En tarkoita, että investointi olisi huono, mutta ilman "pakkorakoa" olisi se jäänyt tekemättä ja prioriteettilistalla esimerkiksi uimahalli olisi kiilannut edelle.

Jääaika tulee olemaan jatkossa kortilla, kun edustusjoukkueen iltapelien ja harjoitusten määrä tulee kasvamaan. Miten käy junioreiden ja muiden jään käyttäjien? Yksi vaihtoehto olisi rakentaa harjoitushalli nykyisen ulkojään paikalle. Tämä vaatii rahaa kuitenkin miljoonatasolla, mille käyttökohteeksi löytyy kaupungin prioriteettilistalla muitakin kohteita. Harjoitushallista ei siis ole jääajan lisääjäksi ilman yksityistä rahaa vuosikausiin. Tulevaisuudessa kenties on kaikki toisin.

Sonkajärvellä ja Lapinlahdella on toimivat jäähallit, joissa nuoriso (mukaanlukien lapset) voivat käydä jatkossa pelailemassa, kun Mestis ottaa aikansa. Näin muutamat kiekkoukot ovat todenneet. "Ei edustusjoukkue lähde muualle treenaamaan". Vai pitäisikö sittenkin edustusjoukkueen harjoitella osin muualla?

Kysymys on lopulta periaatteesta. Kummat liikahtavat toisaalle, aikamiehet vai nuoriso, tilanteessa, jossa iisalmelainen kapasiteetti ei riitä ruuhka-aikoina? Pelit pelataan luonnollisesti kotihallissa, mutta aikoina, jolloin nuorison ja edustuksen intressit risteävät, tulisi katsoa tulevaisuuteen.

Yhtälailla aikamiehen varusteet kulkevat auton peräkontissa siinä missä lapsen ja nuorenkin kamppeet. Kestävän kiekkotoiminnan kivijalka on junioritoiminta, jota ilman IPK:kaan ei tule menestymään tulevaisuudessa. Ja on meidän muistettava myös muutkin jään käyttäjät.

 

* Teksti on julkaistu Iisalmen Sanomissa 9.5.2016.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat