Juho Pulkka vaikuttaja läheltäsi

Tohtorinhattu kourassa Itä-Suomesta Brysseliin

Itä-Suomen yliopisto (UEF) avaa ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna konttorinsa Brysseliin. Konttorin tarkoituksena on saada UEF:lle enemmän sekä näkyvyyttä EU-tasolla että luonnollisesti tutkimusrahoitusta Euroopasta. Leikkauksien aikakautena korkeakoulujenkin on lakki kourassa kierrettävä siellä ja täällä, missä vain rahoitusta on saatavilla. Esimerkiksi Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) rahoitus on tiukassa, mutta nämä rahoitukset ovat varsin mittavia ja sellaisen saaminen tutkimushankkeelle merkitsee luonnollisesti paljon myös korkeakoululle, jossa tutkimusta tehdään.

UEF:n avaus on kaikkiaan mielenkiintoinen ja uskon, että tämä luo painetta myös muille korkeakouluille lisätä preesensiään rajojemme ulkopuolella. Nähtäväksi jää, kuinka järkevää kilpailu korkeakoulujemme pitkässä juoksussa on – varsinkin ulkomailla. On kuitenkin muistettava, että yhteistyössä on usein kuitenkin voimaa. Muutaman vuoden päästä näemmekin, kuinka tuottava UEF:n avaus osaltaan on ollut ja kuinka muut korkeakoulut ovat reagoineet avaukseen.

Avaus on kaikkiaan mielenkiintoinen ja uskon, että UEF ei jää ainoaksi korkeakouluksi, joka suuntaa yhtä kärkeään Brysseliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat